Na večernem delu Mednarodnega atletskega mitinga v Velenju, si je mladi Jan Vukovič v teku na 800m pritekel doslej svoj najboljši rezultat 1:53,64 ter potrdil svojo odlično pripravljenost in dosežek iz Novega mesta na razdalji 1500m s časom 4:01,77.

Velenje štafeta
Zadnji avgustovski dan je za ljubitelje atletike in teka minil na najlepši možni način. Na atletskem stadionu v Velenju se je skozi živahno popoldansko dogajanje, ki je trajalo do večernih ur, zvrstil program atletike v treh razvojnih fazah na poti do vrhunskih dosežkov. Od nastopov otrok začetnikov, do vrhunskih atletov tekmovalcev. Program atletskega praznika:
- otroška atletika OA ( otroci starosti od 6 do 10 let ),
- pionirska in mladinska atletika (mladi atleti U12 – U18 ) in
- članska atletika s kvalitetno mednarodno udeležbo


Najmlajši, ki vadijo po programu Tekaške šole Živko na različnih šolah v okolici Celja ter v Zasavju, so se združili v dve skupini 6 tekmovalcev . Pomerili so se v različnih disciplinah in spretnostih iz programa Kids' Athletics s tekmovalci ekip iz Velenja in Slovenj Gradca. Kljub ne tekmovalno zastavljenemu programu so potekali zanimivi medsebojni obračuni otrok že znotraj posameznih skupin.


Zoja iz Tabora pri Vranskem; »Ful je bilo fajn, samo prehitro je minilo!«
Matic iz Celja; »Fajn tekma, pa še dobra uvrstitev! Vesel sem, da sem bil lahko član ekipe!«
Ema iz Prebolda;«Uh, kako sem utrujena in lačna!«JAN VUKOVIČ


3. Pikin miting mladih, so pričele mlade sprinterke v teku na 60m iz kategorije pionirk U12, Liza Kramar in Inja Rampre, ki so se približale svojim najboljšim dosežkom tako, kot vedno borbena Emma Roter na 300m. Nadarjena Iza Zakošek v svojem nastopu v kat. pionirk U14, ni dovolila presenečenja v svoji najljubši disciplini 60m in si pritekla zanesljivo zmago. Zmagala je tudi Barbara Kok v taktičnem teku na 800m pred Nino Pintarič in Laro Ocvirk. Eva Lajhar je potrdila dobro tekmovalno pripravljenost iz Novega mesta in zanesljivo zmagala, kjer ji je na stopničkah s tretjim mestom delala družbo Tinkara Jakopič z novim OR v teku na 100m. Četrta pa je bila Zarja Uranjek. Žan Hadolin se je na 100m prvič spustil pod mejo 12sekund ! Tudi Zoja Šolman se je veselila zmage na 300m razdalji. Na dvakrat daljši razdalji, teka pionirjev U14 na 600m, je Sebastjan Baš kontroliral svoj tek od starta do cilja in zanesljivo zmagal pred prijateljem Borom Baumanom. Prav tako sta svoje izkušnje v teku na 800m pridobivala mlada tekača Jan Berčon z osvojenim tretjim mestom in Vid Botolin tik za njim.

Vsako leto organizator AK Velenje še posebej poskrbi za razburljive boje mešanih štafet 4x 200m v sestavi dveh deklet in dveh fantov, kjer je odgovornost vsakega posameznika za dobro uvrstitev ekipe še posebej velika. Tretjega mesta prve izmed dveh štafet U12 so se veselili, Maj Kramberger , Nastja Kovač in Liza Kramar. Sprinterka Tinkara Jakopič je svoj tekmovalni dan v Velenju zaključila še z zmago v ekipi mešanih štafet v kat. U16, kjer je tekla prvo razdaljo na 100m.


Po daljših poletnih počitnicah je športna aktivnost otrok najlepši povratek v šolske klopi, še posebej, zato, ker se dobre delovne navade pridobljene skozi šport prepletajo s šolskimi obveznostmi.