V Murski Soboti se je v organizaciji domačina AK Pomurje, odvijal atletski miting Priložnost za mlade in memorialni tek na 3000m v spomin na nekdaj odličnega tekača in kasneje vrhunskega tekmovalca v hoji Milana Baleka.

Vedno nasmejani in veselo razpoloženi atlet,  je v svoji tekmovalni karieri dosegel vrsto državnih rekordov in visokih uvrstitev tudi na mednarodni ravni in v svojem času ponesel svoje Prekmurje daleč v atletski svet.

Mladi atleti Tekaške šole Živko so se le nekaj dni po zaključenih pripravah na Rogli, sicer v manjšem stevilu, udeležili tega prav posebnega mitinga na 300m krožni stezi. V toplem in nekoliko soparnem sobotnem popoldnevu so se odločno postavili na start.

Medalje in visoke uvrstitve so se nizale iz discipline v disciplino. Na 1000m teka pionirk U16, so vse tri medalje v zaporedju osvojile najhitrejša zmagovalka Ajda Slašak iz AK Brežice s 3:08,91, druga Eva Zaloznik iz AD Kladivar s 3.12, 63 in tretja maksim Lara Bedrač iz AK Rudar Trbovlje s 3:14, 22!

Kaja Brinjevec AK Rudar, je v teku na 300m osvojila odlično drugo mesto in  rezultatom 45,18 med pionirkami U14.

Med mlajšimi mladinci U18 sta se za visoke uvrstitve v teku na 600m odlično borila Žiga Jan iz AK Rudar , ki je osvojil visoko tretje mesto  z 1:26, 22 in Sebastjan Baš AD Kladivar, ki je velik del teka skrbel za visoki ritem tekačev in v cilju z 1:26,69 dosegel četrti rezultat!!

Bravo mladi junaki dneva v Pomurju in bravo ekipa in trener Robert Živko.

 

Čestitke vsem!!