V sklopu 70.Hanžekovičevega memoriala se je v posameznih  disciplinah odvijal tudi Mednarodni atletski miting. Tekmovanje je potekalo v odlični organizaciji in v odličnem vzdušju ter izredno na visoki mednarodni ravni.

Disciplina 3000m je potekala v sklopu mitinga, kjer sta Jan Kokalj in Vid Botolin izkoristila dobre pogoje in narekovanje ritma novomeškega tekmovalca Matjaža Pregrada v prvi polovici tekme, kjer je zmagal Jan K.  z novim osebnim rekordom 8:10,06, kot drugi  je v cilj pritekel Vid B. tudi z novim osebnim rekordom OR 8:17,12, ki ga trenutno uvršča na visoko 7.mesto po Evropski lestvici mladincev U20, za svoje letnike 2002 pa še višje na 4.mesto!!!

V ženskem teku mitinga na 3000m se je v vlogi narekovalke ritma odlično  izkazala Karin Gošek, ki je tekmovalke in še posebej  kolegico iz atletskih priprav letos v Keniji, v visokem tempu popeljala do najboljšega dosežka doslej.

Karin se je v tej vlogi odlično počutila in znova  je bilo opaziti njen pravi atletski žar in čvrstino koraka, ki smo ga v zadnjem obdobju tako pogrešali.

 

V glavnem tekmovalnem delu Hanžekovičevega memoriala se je Jan Vukovič pomeril s hitrimi šprinterji teka na 400m, kjer je zmagal Luka Janežič, Jan  V. pa se  je z rezultatom 48,06 uvrstil na visoko 4.mesto!  Prav tako se je prvič nasploh v vlogi narekovalke ritma kot 'zajčica' predstavila tudi Eva Lajhar v ženskem teku na 800m.

 

Čestitke vsem!