Na dvodnevnem Prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke U12 in U14 v Mariboru, je prineslo največje veselje mlademu šprinterju Nikoli Topiću  U14, ki je poskrbel za presenečenje s kar dvema  zmagama, pritekel si je dve zlati medalji v najkrajših disciplinah, v teku na 60m in 200m.

Nič manj se ni veselil dveh srebrnih medalj enakih disciplin Jaša Okovič, kjer sta v najkrajši disciplini odločale stotinke! Dvojna zmaga mladih šprinterjev, zdaj ze atletov, Nikole in Jaše, po duši pa oba prihajata iz ekipnih športov,  prvi iz nogometa in drugi iz košarke.

Prijetno sta s svojima nastopoma in borbenostjo presenetili Maksim Lara Bedrač iz AK Rudar, ki je v teku na 1000m pionirk U14 osvojila srebrno medaljo in občutno popravila svoj najboljši dosezek doslej in Maša Novak, ki je svoj osebni rekord popravila za kar 12 sekund, v cilju pa rekoč; »Še imam kaj dodati!« Bravo dekleti!

Izkazala se je tudi Kaja Brinjevec U14 iz Ak Rudar z novim osebnim rekordom v teku na 60m in 200m, ki ji je prineslo visoko  6.mesto v daljši disciplini, ter 10. mesto v krajši disciplini, v izjemni konkurenci deklet. Na startu je bilo kar 78 tekmovalk!

Prav tako so se odlično izkazali vsi mlajši nastopajoči, pionirji in pionirke U12, ki so nabirali izkušnje, se borili in tudi uvrščali med deset najhitrejših v državi. 

 

Čestitke vsem!