Na dvodnevnem članskem drzavnem prvenstvu v Kranju, je Vid Botolin kar dvakrat stopil na najvišjo stopničko za zmagovalce. Prvi dan v pozno popoldanskih urah v taktičnem teku na 1500m 4.00.08 in drugi dan, ko se je na dvakrat daljši razdalji po prvem skupnem kilometru s sotekmovalci odločil za solo tek in nadaljeval do druge zmage z rezultatom  8:18.26 (3000m) Bravo maturant Vid !

V večernih urah prvega dne, pa je Jan Kokalj zanesljivo slavil v teku na 5000m  z 14:30.65, kjer je v zadnji tretjini teka zamenjal ritem in močno pospešil proti cilju do naslova članskega državnega prvaka!

Odlično formo in dobro pripravljenost je potrdil tudi Jan Vukovič, ki je prvi dan izboljšal OR tudi v teku na 400m 47.57 in hkrati izpolnil še drugo normo v tej za polovico krajši disciplini za nastop na letošnjem EP za U23 v Estoniji. Drugi dan pa je Jan v teku na 800m z 1:49.76 zaostal samo za državnim rekorderjem Žanom Rudolfom in osvojil srebrno medaljo.

Eva Lajhar je osvojila bronasto medaljo v štafeti KLC 4x100m, po bolezni in poškodbi ter  vseh zapletih se postopno vrača nazaj v formo.

Za še eno prijetno presenečenje je v teku na 800m 1:54.08 poskrbel Žiga Jan, ki  letošnje leto na vsakem tekmovanju močno izboljšuje svoj OR, tokratni nastop pa ni bil prav nič drugače in uvrstil  se je med pet najhitrejših članov v Sloveniji.

Na prenovljenem atletskem stadionu in v dobri organizaciji gostitelja tekmovanja AK Kranj, so bili tudi sicer dosezeni odlični rezultati močno razpolozenih atletov in atletinj. Prvenstvo je bilo tudi kot pregledna oz. izbirna tekma in stanje pripravljenosti kandidatov za reprezentančni nastop na Evropskem, ekipnem pokalu v Stari Zagori (BOL), ki bo v drugi polovici junija.

Čestitke vsem!