Atletski reprezentanci Slovenije, ki je skoraj v popolni sestavi nastopila na Evropskem ekipnem tekmovanju  II. Lige v Stari Zagori v Bolgariji, se je uspelo uvrstiti  v Prvo ligo! Dvodnevno tekmovanje je iz discipline v disciplino dvigovalo ekipni duh reprezentance, ki je bil tokrat res izjemen. Dobra energija se je širila znotraj celotne ekipe, tako vodstva, kot tudi trenerjev, fizioterapevtov, novinarjev in vseh podpornikov ter  navijačev od doma, pa vse do izjemno razpolozenih tekmovalcev, ki so z odličnimi nastopi na tekmovališčih presenetili še sebe, saj so v svojih nastopih  dosegali osebne rekorde, pa tudi državne! Iz sebe so stisnili največ kar zmorejo in med njimi je prav posebej zablestel mladi Vid Botolin, ki je po prvem dnevu nastopa v teku na 1500m 3:49.84 tekel osebni rekord in tako  osvojil dve pomembni točki. Že naslednji dan pa je v svoji disciplini teka na 3000m 8:04.23 izkoristil odlično konkurenco tekačev in dosegel 4.mesto,  6 točk ter novi drzavni rekord Slovenije za starejše mladince U20. Izjemna pripravljenost,  motivacija in borbenost je Vida tako pripeljala na lestvico med trenutno najhitrejše mladince v Evropi pa tudi v svetu. Bravo Vid!!!

Jan Kokalj je v taktičnem teku in v še posebej počasnejšem prvem delu, te najdaljše discipline prvenstva, tj. v teku  na 5000m, kjer je osvojil 6.mesto s časom 14:38.75 in prispeval 4 točke.  Jan se tako po bolezni in poškodbi postopno  vrača nazaj, viša nivo pripravljenosti ter dviguje tekmovalno formo.

Jan Vukovič je v teku na 800m osvojil odlično drugo mesto in dosegel doslej svoj drugi najhitrejši čas 1:48.28 ter  tisto najpomembnejše, prispeval je 8 novih točk za reprezentanco Slovenije!!! Jan je potrdil visok  nivo pripravljenosti in pridobil novo mednarodno izkušnjo pred blizajočim se EP za U23 v Talinu.

Karin Gošek je nastopila v teku na 3000m zapreke 10:46.21 , osvojila 4. mesto  in dodala novih 6 točk!! Karin se je odločno postavila na start svoje discipline, med vrhunske tekmovalke, specialistke te  tehnično zelo zahtevne discipline in se po zelo  hitrem začetku borila do cilja.

Varovance je spremljal trener Romeo Živko, ki je bil tudi velik »support« vsem tekačem in tekačicam v reprezentanci.

Odlični dosežki, visoke uvrstitve in odlično vzdušje v reprezentanci je doseglo visoki cilj;

Uvrstitev in napredovanje atletske reprezentance Slovenije v PRVO LIGO!!!

 

Čestitke vsem!

 

STARA ZAGORA, BOLGARIJA II. Liga

 

1.     Madzarska 255 točk

2.     Danska        245,50 točk

3.     Slovenija     233 točk

4.     Litva             203 točk

5.     Bolgarija      197 točk

6.     Slovaška      187.50 točk

7.     Latvija          177.50 točk

8.     Hrvaška       174 točk

9.     Islandija       116.50

... Izrael , Avstrija in rusija niso nastopile