Velik uspeh ekipe Celja v Angliji, ki je letos na International Childrens Games - ICG Coventry 2022, nastopila v kar treh posameznih športih; plavanju, plezanju in atletiki, je v zadnjem tekmovalnem dnevu dopolnila petnajstletna MAKSIM LARA BEDRAČ.

V  finalu teka na 800 m je z novim osebnim rekordom  OR 2:15.08, osvojila srebrno medaljo!! Športniki Celja so skupno dosegli velik uspeh. Osvojili so tri medalje, eno v atletiki in dve v plezanju, poskrbeli so za vrsto razburljivih finalnih nastopov ter prikazali izjemne boje za napredovanje.

Mednarodne igre šolarjev – ICG, veljajo v svetu neuradno kot  olimpijske igre šolarjev v starosti do 15 let, ki pa so zaradi zahtevnega stanja v svetu zadnjem obdobju znova zazivele  v največjem sijaju. Toliko srečnih ljudi na kupu in na novo sklenjenih  prijateljstev ze dolgo, dolgo ne.

Odlična organizacija, prijaznost gostiteljev in nastanitev udelezencev v čudovitem Univerzitetnem središču Coventry, ki je ves čas dogajanj v celoti  dihalo s športniki ter  spremljevalci, je kot prava mešanica vsega lepega v zivljenju dodalo največji mozni vrh tej izjemni prireditvi. ICG so postale in bodo ostale v celotnem pogledu in dogajanju  ene najlepših in najuspešnejših iger doslej. Celjan Igor Topole pa je prevzel na novo izvoljeno funkcijo kot  predsednik ICG.

Glasni navijači s tribun, načelu s podzupanjo Celja, Bredo Arnšek in  Polono Ocvirk, Tjašo Kovač in ekipo plezalcev,  je mlado atletinjo Maksim Laro, tako poneslo proti cilju in zeljeni medalji, da  je vsa srečna kasneje povedala,  da je celo »slišala« mahanje celjske zastave!!

Tudi druga finalistka B, v teku na 800m, Maša Novak, je ob glasni vzpodbudi s tribun tekla kot še  nikoli doslej in osvojila visoko tretje mesto. Mešana štafeta Celja 4x100 m v postavi, Tjaz Pahor, Ana Krošl, Griša Pilih in srebrna Maksim Lara Bedrač je tekla zelo blizu finala B. Posamezno pa so vsi mladi sprinterji tekli svoje osebne rekorde.

Zeleli smo si medaljo in prišla je!

Vse kar si močno zelimo in tudi delujemo tako, se nam lahko uresniči, zato pazite kaj sanjate in si zelite :).