Nominiranci za NAJ ATLET 2022

Bliža se Diamantna noč – letošnja prireditev kot TOP zaključna prireditev za Naj atlet 2022, kjer so v najožjem izboru kar štirje kandidati:

 

JAN VUKOVIČ 2000, 800 m - AD Kladivar, nominiran v članski in ml. članski kategoriji.

VID BOTOLIN 2002, 3000 m - AD Kladivar, nominiran v ml. članski kategoriji.

TIA TANJA ŽIVKO 2006, 1500m - AD Kladivar, nominirana med ml. mladinkami.

ŽIGA BRINJEVEC 2007, 1000 m - AK Rudar, nominiran med pionirji U16.

 

Jan, Vid in Tia Tanja imajo letošnjo skupno prepoznavnost, da so vsi trije v tem letu osvojili naslov Balkanskega prvaka, prvakinje v svoji disciplini in svoji kategoriji. Žiga Brinjevec pa se je konec sezone nevarno približal državnemu rekordu med pionirji U16 v teku na 1000 m!! Poleg številnih državnih naslovov, številnih zmag pa vse skupaj krasi predanost temu športu in borbeno srce.

Jan Vukovič

udeleženec članskega EP v Munchnu, si je v letošnjem letu z visokimi uvrstitvami na močnih mednarodnih mitingih kot so Oslo, Lahti, Zagreb..., priboril vstopnico za nastop med naj elitnejšimi tekači Evrope in kot pravi v bodoče je vse mogoče in želja je tek v finalu!!!

Vid Botolin

je svoj napredek in nadarjenost ter predanost atletiki potrdil z izjemnimi premiki osebnih rekordov v državne rekorde med ml. člani v disciplinah 3000 m in 5000 m. Kar pet jih je bilo, vmes pa so se odvijale še izboljšave v posameznih disciplinah. Letniki 2002 v tej sezoni žal niso imeli svojih prvenstev, zato prav vse čakajo novi izzivi v naslednjem letu 2023.

Tia Tanja Živko

izjemno perspektivna mlada atletinja, ki je že v prvem letu nastopov ml. mladinske kategorije močno opozorila nase. Na obeh velikih tekmovanjih EP v Jeruzalemu (6) je v finalu tekla OR, prav tako tudi na OFEM v Banski Bystrici, kjer je bila še mesto boljša (5) je tekla v finalu hitreje kot je bila norma za st. mladinke v Caliju.

Žiga Brinjevec

bivši nogometaš, se je tako navdušila za tek, da se je ob koncu sezone ob naslovu državnega in pokalnega prvaka prebil še na tron zmagovalca peteroboja pionirskih reprezentanc, ter se tesno približal pionirskemu državnemu rekordu za U16, ki je v lasti Jana Vukoviča.

Vsem nominirancem iskrene čestitke za vse doseženo v sezoni 2022 in srečno ter uspešno nabiranje točk v glasovanju za NAJ ATLET 2022.